Medarbejdernes kompetencer, arbejdsmiljø
Medarbejdernes kompetencer og efter-/videreuddannelse skal følge med opgaverne i folkeskolen. Her er også en orientering om læreruddannelsen og integreret praktik pr. 1. august 2023
Medarbejdernes kompetenceudvikling
Arbejdsmiljø
Silkeborg Kommune har en række arbejdsmiljø-redskaber på hjemmesiden. Hvert andet år gennemføres en APV og trivselsundersøgelse, resultaterne behandles i MED-organisationen og arbejdsmiljøgrupperne. Resultater af APV og trivselsundersøgelser samt sygefraværsstatistikker er ikke offentligt tilgængelige.
Læs mere om arbejdsmiljø-redskaber på hjemmesiden silkeborg.dk.
Projekt "Styrkelse af professionel kapital gennem professionelle læringsfællesskaber - en udvidet indsats"
Projektansøgningen er udarbejdet på baggrund af Notatet ”Det videre arbejde med rapporten Alene. Med børnene i centrum” af 16. august 2017.
Bevilget: A.P. Møller Fonden den 19. april 2018
”Professionel kapital”, videreudvikling af samarbejde mellem medarbejdere, ledere og Skoleafdelingen
Med afsæt i anbefalingerne fra rapporten "Alene. Med Børnene i centrum” ønsker de faglige organisationer og Skoleafdelingen at styrke værdikæden fra Skoleafdeling til skole, til medarbejdere og ud i skolernes team. Målet er, at medarbejdere, ledere og team i stigende grad skal have en oplevelse af at være: ”Sammen. Med børnene i centrum”. Der frigives midler til projektledelse i 2,5 år.
Besluttet: Børne- og Ungeudvalget den 3. oktober 2017
Ny læreruddannelse med integreret praktik pr. 1. august 2023
Arbejdsgruppens opmærksomhedspunkter i forhold til kommunens og skolernes forpligtelser i forbindelse med den nye læreruddannelse blev drøftet.
Drøftet: Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget den 27. november 2023
13. september 2022 blev der indgået forlig om en revideret læreruddannelse (LU23), som har opstart i august 2023. Det overordnede formål med LU23 er at forberede og ruste de studerende bedre til professionen, så de møder praksis med en stærkere professionel autoritet og dømmekraft.
I lokale møder med VIA om LU23 er særligt følgende opmærksomhedspunkter kommet frem:
- Økonomien for skolerne i forbindelse med kompetenceløft af vejledere.
- Skolens forpligtelse i forhold til at imødekomme kravene i den integrerede praktik.
- Driften af praktikken.
- Dimensionering af uddannelsesskoler, dvs. behovet for uddannelsesskoler i Silkeborg Kommune.
For at behandle de nævnte opmærksomhedspunkter etableres en projektorganisation bestående af styregruppe og arbejdsgruppe, der involverer relevante parter i arbejdet. Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget tager orienteringen til efterretning og vil blive orienteret om status på sagen i efteråret 2023.
Orientering: Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget den 22. maj 2023