Skip til hoved indholdet
    Hjem Dialogforum Skole Årsplaner 2024-25

2024-25

Denne årsplan indeholder 4 uger fordelt hen over 2024/25 (34-44-13-22), hvor det foreslås at holde skolebestyrelsesmøde. Der er påført emner, som den enkelte skolebestyrelse skal drøfte/reagere på.

Årsplan for Silkeborg Kommunes skolebestyrelser 2024/25

Baggrunden for de fire faste mødeuger i årsplanen er et ønske om at kunne lette planlægningen for skolebestyrelserne, så møderne passer sammen med de centrale møder og opgaver. Desuden kan Skoleafdelingen og andre dele af Silkeborg Kommune tilpasse svarfristerne på centralt udsendte udtalelser/høringer til disse fire møder.

Desuden kan faste mødeuger også give bedre mulighed for at planlægge tværgående samarbejder mellem skoler.

Læs mere i styrelsesvedtægtens bilag 1 Overordnet styring, underbilaget Politisk ambition for folkeskolen i Silkeborg


Herunder en uddybning af de enkelte punkter, som der henvises til i årsplanen

1. Skolebestyrelseskursus (september, afholdes i valgårene)

I de år, hvor der tiltræder nyvalgte skolebestyrelsesmedlemmer (dvs. lige år), afholder Skoleafdelingen et fyraftenkursus for skolebestyrelserne. Det vil være hensigtsmæssigt først at gennemgå virtuelt kursus. Kurset afvikles formentlig mandag den 30. september 2024 kl. 17.30-21.00, sted udsendes med indbydelsen primo/medio september 2024.

Virtuelt kursusmateriale mv. kan ses på Dialogforum Skoles hjemmeside

2. Stort Dialogforum Skole (november og april/maj)

Møderne indgår i Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalgets årsplan, som besluttes omkring årsskiftet. Dialogforum-møderne udsendes i Outlook-aftale i august/februar. Deltagere fra skolen er skolebestyrelsesformand og skoleleder, jf. styrelsesvedtægtens kapitel 5, § 23.

Lille Dialogforum Skole forbereder møderne og udsender forberedelsesmateriale til skolebestyrelserne.

Læs mere i styrelsesvedtægtens kapitel 5 vedr. Dialogfora på skoleområdet

Læs mere i styrelsesvedtægtens bilag 1 Overordnet styring, underbilaget Dialogfora på skoleområdet

3. Fleksibel sommerferiepasning i SFO'en (oktober/november)

Skolebestyrelsen skal hvert år drøfte, om skolen vil varetage feriepasningen i én sommerferieuge lokalt i skolens egen SFO. Skoleafdelingen og ”makker-skoler” skal have besked, hvis lokal pasning besluttes.

Læs mere i styrelsesvedtægtens bilag 4 Skolefritidsordning (SFO), underbilaget Åbningstider, moduler og forældrebetaling

4. Udtalelse til budget (juni)

Ifølge Skoleafdelingens tidsplan for budget 2025-28 sendes budgetmaterialet til udtalelse hos skolebestyrelserne, via skolelederne, primo juni 2024. Efter en kort periode indsendes udtalelserne til Sekretariatet af hensyn til sagsfremstillingen i det politiske udvalg. Det politiske udvalg behandler budgetforslag over to møder inden sommerferien. Der anmodes om udtalelse fra skolebestyrelserne mellem de to møder, og herefter er det udelukkende AfdelingsMED Skole, der kan blive hørt.

Det foreslås at planlægge et skolebestyrelsesmøde ca. uge 22/2025, med forbehold for den kommende tidsplan.

5. Trivselsmålingen (maj/juni)

Skolen gennemfører hvert år den lovpligtige trivselsmåling i januar-marts. Hvis resultatet af trivselsmålingen kan trækkes umiddelbart efter deadline, anbefales skolebestyrelsen at behandle den inden sommerferien.

Læs mere i styrelsesvedtægtens bilag 1 Overordnet styring, underbilaget Undervisningsmiljø og trivselsmåling mv.

Udtalelser er det begreb, der oftest bruges i Folkeskoleloven. Derfor står der også "udtalelse" under de enkelte punkter ovenfor. Kun tre steder i Folkeskoleloven anvendes begrebet "høring", og det er udelukkende i forhold til en skolebestyrelses sammensætning og skolestruktur.

Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalgets møder 2024/25

De ordinære udvalgsmøder fremgår af Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalgets mødeplan, og de gennemføres jf. udvalgets mødeplan. Udvalgets dagsorden kommer på hjemmesiden knap en uge inden mødet. Beslutningsprotokollen kommer oftest et par dage efter mødet.

Find Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalgets mødeplan på Silkeborg Kommunes hjemmeside

Find Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalgets referater og dagsordener på Silkeborg Kommunes dagsorden-hjemmeside

Skolebestyrelsernes kompetenceudvikling

Se hjemmesidens afsnit om kursusmateriale

22/13224, 31. maj 2024

Skoleafdelingen - Sekretariatet, Team Kvalitet og Myndighed

skoleudvikling@silkeborg.dk (webmaster)

skole@silkeborg.dk (konkrete henvendelser)