Lærere kan fra og med skoleåret, hvor de fylder 60 år, aftale en nedsættelse af arbejdstiden med 175 timer årligt for fuldtidsansatte.
Lærere, der fylder 60 år efter 31. juli 2016, omfattes ikke af ordningen.
Lærere kan fra og med skoleåret, hvor de fylder 60 år, aftale en nedsættelse af arbejdstiden med 175 timer årligt for fuldtidsansatte.
Lærere, der fylder 60 år efter 31. juli 2016, omfattes ikke af ordningen.
Fleksjob er et tilbud til personer, der pga. en varig og væsentligt nedsat arbejdsevne ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår.
Jobcentret kan give tilbud om fleksjob til personer, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet pga. en varig og væsentlig begrænset arbejdsevne. I fleksjobbet tages der hensyn til, at medarbejderes arbejdsevne er begrænset, og kommunen udbetaler et tilskud til lønnen, der kompenserer for den nedsatte arbejdsevne.
Jobcentret træffer afgørelse om retten til fleksjob efter indstilling fra rehabiliteringsteamet.
(Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)
Lønudgiften til medarbejdere på den gamle fleksjobordning finansieres med 1/3 i skolens budget og 2/3 som statslig refusion, der tilfalder skolen direkte (i enkelte tilfælde dækker den statslige refusion og skoleafdelingen hver halvdelen af finansieringen). Ansættelsen af en person i fleksjob (gammel ordning) er således udgiftsneutral for skolen. Der oprettes ikke længere fleksjob under den gamle ordning.
Mikrofleksjob er et fleksjob på maksimalt 10 timer/uge. Skoleafdelingen finansierer et antal mikrofleksjob, aktuelt 31. Tilskuddet er i 2021 på 51.000 kr. pr. mikrofleksjob og vil typisk dække hele lønudgiften. Skoler, der påtænker at ansætte en fleksjobber, kan forhøre sig i Skoleafdelingen om eventuelle ledige puljemidler.
I forbindelse med Finansloven for 2020 blev der indgået en aftale om et generelt løft af folkeskolen. Midlerne for 2020 og 2021 blev tildelt som tilskud til kommunerne og fordelt efter elevtal. I Silkeborg Kommune er midler i budget 2021 fordelt mellem skolerne efter samme fordelingsnøgle, der anvendes til LFSI/Mellemformer.
Midlerne fra 2022 udmøntes via bloktilskuddet med det formål, at midlerne anvendes til flere lærere i folkeskolen.
Kilde: Budgetforudsætninger 2021, se under Bevilling 41 Skoler, vælg ’Budget i detaljer’
Der gives kompensation for uhensigtsmæssige elevtal således, der beregningsmæssigt gives alle skoler et minimum på 8% i frie timer i forhold til det samlede antal beregnede tildelte timer. Begrebet ’frie timer’ er et udtryk for det beregnede antal timer, som en skole har til rådighed, når hele skolen er dækket med 1 pædagogisk medarbejder til hver klasse i alle timer. Frie timer skal dække 2-lærertimer, holddeling, supplerende undervisning og vikardækning mm.
Periode | Budget til 'Frie timer' (mio. kr.) | Antal skoler tildelt ekstra frie timer |
7/12 2021 | 7,3 | 13 |
5/12 2021 | 5,4 | 12 |
2021 i alt | 12,7 |
Til dækning af vikarudgifter under langtidssygdom gives der lønopfyld til den del af fraværsperioden, der ligger udover 30 sammenhængende kalenderdage. Lønopfyldet beregnes som differencen mellem sygedagpenge og den budgetterede løn for faggruppen.
Der gives ikke lønopfyld til pædagogiske ledere, skoleledere, fleksjobbere samt ansatte i konkurrenceudsat indtægtsgivende virksomhed.
Fra og med buget 2021 gives der ikke lønopfyld under barsel.
Tildeling til Mellemformer (før 1. august 2020 benævnt LFSI, en forkortelse for ’Lokale, Fleksible, Specialiserede Indsatser’) på de enkelte skoler. Tildelingen til den enkelte skole er beregnet ud fra et grundbeløb, elevtallet samt socioøkonomiske faktorer. Der tildeles i 2021 alt 43,3 mio. kr.
Budget til personforsikringer indgår i det ’øvrige budget’ og indeholder midler til forsikring vedrørende erhvervssygdom (AES), arbejdsulykke og ansvar for lærerpersonale og pædagoger.
Skolebiblioteker budgetteres med et grundbeløb og et beløb pr. elev med baggrund i elevtalsprognosen. Beløbet er indregnet i budgetbeløbet for undervisningsmidler i skolens ’øvrige budget’.
Tildeling 2021 | Beløb (kr.) |
Grundbeløb pr. skole | 25.541 |
Beløb pr. elev | 116 |
Læs mere om skolebibliotek / PLC under Pædagogik og drift, boksen PLC Pædagogisk Læringscenter
Skævvridningspuljen til skolerne er nedlagt pr. 1.8.2020, og den samlede pulje på 4,7 mio. kr. indgår i puljen til Mellemformer (LFSI).
Skævvridningspuljen på fritidsområdet eksisterer stadig, og fordeles mellem særligt belastede SFO’er.
Der gives fra og med budget 2021 ikke længere tilskud til afholdelse af sygeundervisning i hjemmet. Den overvejende del af budgettet er overført til puljen til Mellemformer (LFSI), og midlerne er således på forhånd lagt ud til skolerne.
Tekst kommer fra Mikael.
Herunder kommer opdeling vedr. tildelingsmodeller for almen skole, inklusion, SFO mv.
Ved en elevs visitation til inklusionscenter fratrækkes den afgivende skole som hovedregel et beløb svarende til 6 ugentlige timer pr. elev i det kommende skoleår. I budget 2021 udgør beløbet 171.327 kr. svarende til 14.277 pr. måned i 12 måneder.
Aftaler indgået efter 1. januar 2020 om elevers start på Højmarkskolens afdelinger medfører timetræk på 6 timer i lighed med overgang til andre inklusionscentre.
Hver skole tildeles et budget til uddannelse af lærer. Budgettet indgår i det ’øvrige budget’ og udgør i 2021 2.208 kr. pr. lærer.
Budget til undervisningsmidler indgår i det ’øvrige budget’ og dækker følgende udgiftsområder:
Tildelingen sker efter følgende metode i 2021: