Kursusmateriale mv.

Skolebestyrelsen har en række opgaver og beføjelser i forhold til skolens drift. Den skal beslutte principper for skolen, godkende budgettet og beslutte skolens værdiregelsæt. Her er links til anvendeligt materiale

Skolebestyrelsernes kompetenceudvikling  

Skoleafdelingen afholder i lige år (valgår) et fyraftenskursus for samtlige medlemmer af skolebestyrelserne i september. Materiale fra det senest afholdte kursus kan ses nedenfor. Desuden kan Skoleafdelingen indkalde til et temamøde (om f.eks. kommunale budgetter) i løbet af et skoleår.

Både skolebestyrelseskursus og temamøder er frivillige tilbud om kompetenceudvikling, som annonceres senest 1 måned inden afholdelsesdatoen. Indbydelse med program og tilmeldingsfrist vil blive udsendt til skolebestyrelsesformand og skoleleder til formidling til resten af skolebestyrelsen ca. 14 dage inden mødet. Tilmelding er nødvendig til både skolebestyrelseskurser og temamøder. 

Her kan skolebestyrelsesmedlemmer finde relevant materiale

Når nye skolebestyrelsesmedlemmer kommer til i løbet af en skolebestyrelsesperiode eller når der af forskellige årsager (Corona) ikke afholdes det sædvanlige skolebestyrelseskursus i lige år, så foreslår vi, at skolebestyrelsen gennemgår Skole & Forældres gratis E-kursus "Skolebestyrelsen"

Første skridt er at gennemgå det korte undervisningsmateriale om de lokale rammer for skolebestyrelsesarbejdet - vær opmærksom på, at filen er fuld af links, så den skal ikke printes, men anvendes på pc/iPad/mobil:

Herefter aftaler skolebestyrelsen, hvordan Skole & Forældres E-kursus anvendes. Anbefalingen er at gennemgå 2/3 moduler på et par møder – enten sammen på mødet eller hver for sig med en fælles drøftelse på baggrund af modulerne.

Lidt om E-kurset

E-kurset er en introduktion til skolebestyrelsens arbejde. Kurset giver dig mulighed for hurtigt og nemt at få indblik i skolebestyrelsens arbejde, opgaver og samarbejdspartnere. Kurset består af fem moduler, og det tager omkring én time at gennemgå dem alle. Du vil få tilsendt et certifikat, hvis du består alle fem moduler:

 • Introduktion til skolebestyrelsens arbejde
 • Skolebestyrelsens lovpligtige opgaver
 • Det gode bestyrelsesmøde
 • Skolebestyrelsen og omverdenen
 • Den kompetente skolebestyrelse 

Kort vejledning til logon - og et par opmærksomheder

 • Følg linket og tryk på ”Start”
 • Opret dig som bruger i Prologio – mail, navn, mobilnr.
 • Vælg ”Fortsæt”, du får nu tilsendt en mail med et link
 • Følg linket og gør oprettelsen færdig med adgangskode – vælg ”Fortsæt”
 • Vælg ”Gratis kurser” og søg på skolebestyrelse
 • Vælg ”Skolebestyrelsen”
 • Vælg de enkelte moduler fra 1-5 og afslut med 6, så du kan få dit bevis
 • Du bliver guidet igennem alle modulerne.

Anden gang, man logger på, skal man blot følge linket og logge ind i øverste højre hjørne.
Herefter vælges ”Start”, og så skal man endelig svare ja til at starte quizzen igen, hvor man forlod den – for ellers er det forfra fra første modul…

Opmærksomhed: Delelementer i modul 1 om medlemmer mv. er afklaret i vores egen skolestyrelsesvedtægt. E-kurset omfatter kun skolebestyrelsesarbejdet/-opgaven set fra forældre-, elev- og medarbejderperspektivet. Der er således ikke interviews med skoleledere.